Gratis bezorgd vanaf 50,- naar Nederland & België! -Vandaag besteld voor 16:00? Morgen in huis!-

In de bouwwereld zijn torx schroeven al jarenlang een bekend begrip. In de particuliere bouwmarkten zijn vrijwel nog geen torx schroeven te koop. Wij van schroevenkopen.nl bieden de particulier de mogelijkheid om ook gebruik te maken van torx schroeven. Hieronder leggen we uit waarom onze voorkeur uitgaat naar torx schroeven.

Wat is het verschil tussen torx schroeven en pozidrive schroeven?

De namen torx en pozidrive hebben betrekking tot de kop van de schroef. Pozidrive (kruiskop) schroeven hebben zoals de naam al aangeeft een kruiskop. Dit is de meeste bekende en gebruikte kop. In onze webwinkel kunt u elke gewenste maat pozidrive schroeven vinden van de merken HECO en Ivana.
Een torxkop bestaat uit een stervormig gat met zes hoekpunten waarin een torx bitje past. Het grote voordeel van torx ten opzichte van pozidrive is dat het zorgt voor een betere overbrenging van de kracht van de boormachine op de schroef. Door de optimale overbrenging is er minder kans dat het bitje uit de schroef schiet. Monteren wordt hierdoor makkelijker.

Evenals bij pozidrive schroeven hoort bij elke maat schroef één maat bit. Echter in tegenstelling tot bij pozidrive schroeven kom je met een torx schroef niet weg met een bit ‘die in de buurt komt’. De maat moet overeenkomen. Het bijbehorende bitje wordt daarom bij elke schroef op de site aangegeven. Het bijbehorende bitje kan uiteraard besteld worden in onze webwinkel.

De onderstaande afbeeldingen geven het verschil in vorm weer.

Back to Top
Product has been added to your cart